Συνεχίζονται
οι μεταφυτεύσεις των φθινοπωρινών λαχανικών όπως
λάχανο, κόκκινο λάχανο, κουνουπίδι, πράσινο μπρόκολο,
μαύρο μπρόκολο, κρεμμύδι από κοκκάρι, πράσο, μαρούλι,
κουκιά κ.λ.π. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε πολλή
κοπριά και να είμαστε προσεκτικοί στα «λιπάσματα» που
χρησιμοποιούμε.
Οι καλλιεργητές με πείρα, γνωρίζουν ότι από τις 11 Νοεμβρίου («του Αγίου Μηνά») εδώ στην Ελλάδα περιμένουμε ψυχρούς ανέμους. Για καλό και για κακό προστατεύουμε τα λαχανικά μην τυχόν και τα κάψει η απότομη αλλαγή καιρού.
Οι καλλιεργητές με πείρα, γνωρίζουν ότι από τις 11 Νοεμβρίου («του Αγίου Μηνά») εδώ στην Ελλάδα περιμένουμε ψυχρούς ανέμους. Για καλό και για κακό προστατεύουμε τα λαχανικά μην τυχόν και τα κάψει η απότομη αλλαγή καιρού.
Στα λάχανα,
κουνουπίδια προσέχομε την κάμπια σκονίζοντας με σκόνη
μαλαθείο που είναι και εύκολο στην εφαρμογή
Σπέρνουμε σπανάκι, σέσκουλο, πατζάρι, ραδίκια, αντίδια,
μαϊντανό, άνιθο, σέλινο, καρότο κ.λ.π. αν ο καιρός το
επιτρέπει και δεν είναι βροχερός. http://users.sch.gr/
Καλώς σας βρήκα...Χαίρομαι που υπάρχει ένα τέτοιο blog...Σας περιμένω και στο δικό μου να επικοινωνούμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και σε εσάς...με υγεία...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε. Μια παρατήρηση, το μαλαθείο που λέτε να σκονίσουμε τα λαχανικά μας, είναι από τα πολύ επικίνδυνα δηλητήρια που κυκλοφορούν στην αγορά. Ἐνα ψάξιμο στο διαδίκτυο θα σας δώσει αρκετές πληροφορίες για την τοξικότητα του.. Αν θέλετε βιολογικό τρόπο αντιμετώπισης, πρέπει πρώτα να δούμε το πρόβλημα και μετά να δράσουμε. Αν δείτε κάμπιες για παράδειγμα ή άλλα έντομα, ένα δυνατό αφέψημα αψιθιάς μπορεί να τα εξολοθρεύσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια.
Έχεις δίκιο, καλλίτερα τα φυσικά μέσα. Πρέπει να το διαδώσουμε και να μάθουμε όλοι ποια είναι . Ότι ξέρει κανείς μπορεί να το πεί να μάθουμε . Οι γεωπόνοι γράφουν για φυτοφάρμακα και εμείς τά αναδημοσιεύουμε. Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφή