Χαλβάς Φαρσάλων
3 φλιτζάνια Νισεστέ
4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
6 φλιτζάνια νερό
Σε κατσαρόλα βάζουμε το
λάδι να κάψει και προσθέτουμε τ’ αμύγδαλα και την ζάχαρη . Την διαλύουμε να ενοποιηθεί
με το λάδι και όταν πάρει ένα καστανό σκούρο χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την
φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νισεστέ πού εντωμεταξύ το έχουμε διαλύσει με 6 ποτήρια νερό .
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τά υλικά και απλώνουμε το μίγμα σε ταψάκι
. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200΄
βαθμούς στο γκρίλ να λειώσει και να κρυσταλλώσει η ζάχαρη. Μπορούμε να κρυσταλλώσουμε την ζάχαρη και με
καμινέτο αν διαθέτουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου