1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 ποτήρι του κρασιού πορτοκάλι
½ κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές ζάχαρη
2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή κόκκινη φαρίνα
Ζύμωσε το αλεύρι προσθέτοντας το λάδι, το πορτοκάλι με την σόδα, 2 κουταλιές ζάχαρη και το νερό όσο πάρει, να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σκληρή . Άφησε μισή ώρα νά ηρεμίσει.
Κόψε το ζυμάρι σε κομμάτια, τόσο ώστε να είναι αρκετό για να ανοιχτεί ένα φύλλο και στην συνέχεια κόψε σε λωρίδες 2 δάκτυλα πλατιά και τύλιξέ το με ένα πιρούνι σαν σαλιγκάρι
Βάλε το λάδι να κάψει και ρίξε τις δίπλες να ψηθούν.
Βάλε τις δίπλες σε πιατέλα και πασπάλισέ τες με μέλι και καρύδια.
1 ποτήρι του κρασιού πορτοκάλι
½ κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές ζάχαρη
2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή κόκκινη φαρίνα
Ζύμωσε το αλεύρι προσθέτοντας το λάδι, το πορτοκάλι με την σόδα, 2 κουταλιές ζάχαρη και το νερό όσο πάρει, να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σκληρή . Άφησε μισή ώρα νά ηρεμίσει.
Κόψε το ζυμάρι σε κομμάτια, τόσο ώστε να είναι αρκετό για να ανοιχτεί ένα φύλλο και στην συνέχεια κόψε σε λωρίδες 2 δάκτυλα πλατιά και τύλιξέ το με ένα πιρούνι σαν σαλιγκάρι
Βάλε το λάδι να κάψει και ρίξε τις δίπλες να ψηθούν.
Βάλε τις δίπλες σε πιατέλα και πασπάλισέ τες με μέλι και καρύδια.
Τρελαίνομαιιιιιι! Όταν τα κοριτσάκια μου ήταν μικρά έκανα πάντα δίπλες, τώρα αποφεύγω γιατί τις...τρώω ! όμως μου τις θυμίσατε και θα τις ξανακάνω στα σίγουρα ίσως και σήμερα!Χάρηκα που βρήκα το μπλοκόσπιτο σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝά είσαι καλά. Καλοφάγωτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα θά φτιάξω καί εγώ.
Καλά Χριστούγεννα.